‘3 kali kera tu datang rumah walaupun dah dibuang jauh, rupanya ada orang hantar sihir kongkang’

‘3 kali kera tu datang rumah walaupun dah dibuang jauh, rupanya ada orang hantar sihir kongkang’.

Baru ada kekuatan nak cerita.. Hanya Allah saja yang tau. Masa aku terlantar sakit hampir 3 bulan.. dengan bermacam-macam Ujian..

Ni salah satu binatang kera ni boleh sampai ke rumah waktu magrib. Aku dengan kesiannya kluaq lah dari rumah p dekat kera ni sebab berdarah kepala dia…

'3 kali kera tu datang rumah walaupun dah dibuang jauh, rupanya ada orang hantar sihir kongkang'

Tuang minyak angin semua dan adik aku tangkap dia letak dalam sangkar nak lepas dia jauh dalam bukit sana. Bayangkanlah lepas dah lepas dia, ,malam tu jugak aku sakit demam panas yang tak kebah-kebah.

Dan malam tu jugak dia mai smula kat rumah.. dalam keadaan darah macamtu jugak. 3 kali yaa kera tu datang rumah walaupun dah dibuang jauh..

Dan malam tu jugak, dengar orang baling pasir atas bumbung rumah, dengar orang nangis depan pintu blik.. lepastu tiba-tiba lipan bara bawah bantal aku tidur, ular masuk rumah .. biawak.

Semua binatang bisa-bisa dan lepas tu diuji lagi sakit yang takleh nak gambarkan…. sampai tak boleh nak tidur sakit dalam perut, jari pon rasa sakit macam kena cucuk dengan jarum..

Terus ke hospital pukul 3 pagi. bayangkanlah pukul 12 esok baru boleh masuk warded. memang aku dengan muntah dengn sakit dalam perut masa tu . Allah ja yang tau.

Tapi bila masuk hospital doktor pon tak dapat nak sahkan aku sakit apa. sebab scan dalam perut semua xada apa pun… last-last cuba ikhtiar perubatan kampung..

Bermacam-macam ikhtiaq .. Sampaikan aku dah putus asa .. tapi dengan izin Allah aku sembuh. panjang lagi cerita tapi aku ringkaskan.

Orang yang tak pernah merasa dia akan cakap benda ni merapu ja. hanya orang yang rasa jaa dia tau sakit tu macam mana kena buatan orang ni.

Cukuplah pengalaman selama berapa bulan ni dalam hidup aku. yang takkan pernah aku lupa sampai kemati. moga Allah pelihara kita semua dan dijauhkan benda-benda yang tak elok.

BACA :

‘Gambar ‘fake’ tak senonoh muka kita tersebar? Ini cara untuk delete terus dari internet’
Kisah wanita 41 tahun kahwin dengan budak bawah umur, ‘Baru dua minggu khatan terus kahwin’
‘Nasib manusia bukan terletak pada nama & tarikh lahir’