Anak hidap kanser saraf tahap 4 teringin mandi kolam, ‘Moga bukan yang terakhir papa dan ummi dapat tunaikan’

Anak hidap kanser saraf tahap 4 teringin mandi kolam, ‘Moga bukan yang terakhir papa dan ummi dapat tunaikan’.

Setiap ibu bapa pasti mahukan yang terbaik buat anak-anak dan segala permintaan mereka akan dipenuhi mengikut kemampuan masing-masing.

Ini termasuk jugalah seorang bapa yang sanggup mendukung anak perempuannya yang terlantar sakit menuju ke kolam mandi bagi menunaikan permintaan untuk merasai pengalaman seperti kanak-kanak lain.

Anak hidap kanser saraf tahap 4 teringin mandi kolam, 'Moga bukan yang terakhir papa dan ummi dapat tunaikan'

Menerusi hantaran dikongsikan di platform TikTok milik @syukrilazizi, dilihat dia sedang mengangkat anakanda, Nurul Jannah yang terbaring lemah di atas pelambung sebelum dibawa ke kolam.

“Tunaikan permintaan Nurul Jannah untuk pergi kolam,”tulisnya.

@syukrilaziziAssalamualaikum shbt Tt semua, sekadar perkongsian permintaan anaknda Nurul Jannah utk pergi kolam.Moga bukan yg terakhir papa & Ummi dpt tunaikan permintaan kamu 🥹😭

♬ Sayang Sampai Mati – Firman Khan

Dalam pada tu, dia juga berharap agar itu bukanlah permintaan terakhir yang dibuat oleh anaknya dan dapat ditunaikan bersama isteri demi anak tercinta.

“Semoga ini bukan kali terakhir papa dan ummi dapat tunaikan permintaan kamu,”luahnya.

Sakit kanser saraf tahap 4

Difahamkan, kanak-kanak perempuan itu disahkan menghidap penyakit kanser neuroblastoma (barah saraf) tahap 4 seawal usia empat tahun lagi dan tiada rawatan buat dirinya.

@syukrilaziziAssalamualaikum shbt Tt semua 🥰 sekadar perkongsian masa mula-mula Nurul Jannah di sah kn kanser neuroblastoma tahap 4 di usia 4 tahun 🥲

♬ bunyi asal – syukrilazizi

Perkongsian itu menyentuh hati ramai warganet di mana mereka mendoakan agar kanak-kanak berusia diberi keajaiban untuk sembuh seperti sediakala dan kembali ceria.

BACA :

Mak bapak buat ‘derk’ anak memekik sejam dalam restoran bikin netizen bengang
Ini punca lipan boleh wujud dalam rumah