Bell menangis buka cerita di radio, ‘Sebelum ini saya berlakon untuk sara hidup.. Alhamdulillah saya ok’

“Aku melawak dari kau kecik Ajak, satu haram anugerah, satu haram piala pun tak pernah dapat”. Itulah dialog sedih yang pernah dilontarkan oleh Bell Ngasri dalam persembahan kumpulan Tobat di saingan Maharaja Lawak Mega 2021 lalu.

Siapa sangka pada tahun 2023, namanya menjadi perhatian setelah julung-julung kali kali dinobatkan sebagai calon Top 5 Artis Komedi Popular ABPBH.

Saya tahu Mama terlalu fikirkan…Mama jangan sedih, tenang je

Lebih menakjubkan, begitu ramai netizen memberikan sokongan luar biasa dan berharap semoga trofi itu akan menjadi milik pelakon genit ini.

Dalam pada itu, kehadiran Bell Ngasri ke konti radio kool101fm sebentar tadi juga mengundang rasa sedih pendengar. Di sebalik keterujaan ramai, rupanya ibunya, Puan Habibah Jaafar merasa sedih dan terharu apabila Bell tercalon dalam anugerah berprestij itu.

Ini semua benda kecil je…Popular ke, tak popular ke…Tak perlu fikir-fikir

Selama 3 dekad menjadi anak seni, tidak pernah sekali pun Bell menerima anugerah. Pastinya pencalonan itu saja pun sudah cukup menggembirakan keluarganya.

Air mata pelakon yang terkenal dengan watak ‘Barkoba’ ini menitis setelah mengenang semula keterujaan ibunya. Menang atau tidak, popular atau tidak, itu semua tidak penting buat Bell.

Sebelum ni saya tak jadi macam ni pun, saya Alhamdulillah okey.. Saya boleh hidup

Meskipun tidak pernah merangkul sebarang anugerah selama ini, Bell memanjatkan rasa syukur dengan segala rezeki yang dikurniakan terhadapnya.

Berlakon untuk menyara kehidupan, Alhamdulillah pendapat yang diperolehi mencukupi sebagai sumber pendapatan. Akhir kata, Bella mengucapkan terima kasih kepada peminat yang menyokongnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kool101my (@kool101my)

BACA :

‘Orang macam Bell Ngasri ni ramai, dia buat apa je boss suruh. Dia angguk. Dia tak buat hal. Dia tak melawan.’
Bell Ngasri pecah rekod, jadi artis dapat undian tertinggi di ABPBH
[VIDEO] Kakak Ruhainies dipatuk Ular, ‘Abang!!! Bawak dia pergi hospital tolonglah’