Dakwaan projek balak di Negeri Sembilan, Pemimpin Kanan Umno disiasat SPRM

Dakwaan projek balak di Negeri Sembilan, Pemimpin Kanan Umno disiasat SPRM. Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah memulakan satu siasatan terhadap satu nama besar dalam kepimpinan UMNO yang didakwa menerima rasuah.

Portal Utusan Malaysia pada Selasa melaporkan, siasatan berkenaan dilakukan SPM selepas satu laporan dipercayai diterima agensi bekenaan oleh Ketua Penerangan UMNO Cawangan Setapak Jaya 1A, Bahagian Setiawangsa Kuala Lumpur, Datuk Halim Rahmat baru-baru ini.

Utusan Malaysia melaporkan, sumber mendedahkan laporan terhadap pemimpin kanan itu telah dibuat pada 6 April lalu, menggesa SPRM menyiasat dakwaan sebuah portal berita yang dipercayai mengaitkan tuduhan rasuah dengan pemimpin berkenaan.

Menurut sumber itu, dakwaan berkenaan membabitkan isu rasuah berkaitan projek pembalakan dan pajakan tanah di Negeri Sembilan sekitar 2008 dan 2010, memetik laporan Utusan Malaysia itu.

Wang pajakan itu pula dipercayai digunakan untuk membeli aset di luar negara.

Dalam pada itu, Pengarah Bahagian Pencegahan Pengubahan Wang Haram SPRM, Timbalan Pesuruhjaya Mohamad Zamri Zainul Abidin. mengesahkan siasatan berkenaan.

Beliau bagaimanapun tidak mahu memberikan sebarang komen lanjut.

BACA:

ePemula : ShopeePay tawar baucer tambahan RM500, ini cara daftar

Selalu tunjuk duit banyak di youtube, sekali LHDN datang komen, nak ‘terberak’ baca..

Menitis air mata Abang kepada Yasin bila teringat apa yang Yasin sebut padanya