Facebook Zul Yahya diserang netizen

Facebook Zul Yahya diserang netizen.

Ini berikutan Zul Yahya memuat naik gambar perbezaan SOP untuk solat berjemaah dan gambar pemimpin bergambar tanpa SOP dan penjarakan sosial.

Memetik status yang dimuatnaik oleh beliau ” biar gambar berbicara…..”. https://www.facebook.com/100000091217192/posts/3736055166407487/?substory_index=0

Malah Zul Yahya turut menempelak dengan membalas komen berkaitan pemimpin politik yang bergambar tanpa mematuhi sop “kalau agamawan yg beri candangan pun depa tak mau dengaq takkan la aku yg bukan sapa2 ni depa nak dengaq … la ni kena guna suara rakyak ,rakyat ada kuasa bersuara”.

Status itu telah mengundang pelbagai reaksi netizen;-

Nizam Jon:
Sebagai seorang selebriti yg mempunyai pengaruh yg besar saya cadangkan supaya tuan memberi cadangan kpd Menteri Agama kita supaya ubahkan sedikit SOP solat berjemaah di masjid/surau di zon hijau dan kuning contohnya seperti rapatkan saf semasa hendak memulakan solat berjemaah tetapi SOP seperti mengambil suhu badan, mendaftar maklumat di buku pendaftaran atau scan mysejahtera, memakai topeng muka semasa solat dan tidak bersalaman selepas solat dikekalkan. Terima kasih tuan..semoga Allah ampuni kita semua.

Mamba Khuzaini:
Corona mampu menghentikan jemaah masjid,mampu menutup sekolah,mampu menghentikan aktiviti keagamaan bahkan solat jumaat,solat hari raya…semua ye terpaksa ditunda dengan alasan corona..TAPI corona tidak mampu menghentikan pilih raya..ada apa dengan corona???