Gadis “Offshore” kongsi tandas sebenar di pelantar, “Sanggup ke tak?”

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”Tags” collapse_text=”Hide” ]Gadis “Offshore” kongsi tandas sebenar di pelantar, “Sanggup ke tak?” offshore meaning offshore company in malaysia icon offshore icon offshore share price offshore jobs sbm offshore gaji offshore sebulan kerja offshore offshore in malay [/bg_collapse]

Kita sedia maklum, kerja offshore sememangnya menjanjikan gaji dan pulangan yang sangat besar.

Kita juga tahu kerja ini akan berjauhan dengan keluarga untuk beberapa bulan, tidak boleh berhubung dengan dunia luar bahkan risikonya sangat berbahaya.

Bukan calang-calang kerja, bidang ini memerlukan mental dan fizikal yang kuat.

Sering kita lihat bahawa pekerjaan ini ditakluk oleh kaum lelaki kerana dianggap gagah untuk membuat kerja-kerja berat. Namun jangan salah anggap ya, ada juga kaum hawa yang bekerja dalam bidang ini.

Tapi pernah tak terfikir bagaimana mereka pekerja ‘offshore’ perempuan membuang air kecil atau besar mereka di tengah laut itu? Adakah mereka berkongsi tandas dengan lelaki?

Gadis "Offshore" kongsi tandas sebenar di pelantar, "Sanggup ke tak?" offshore meaning offshore company in malaysia icon offshore icon offshore share price offshore jobs sbm offshore gaji offshore sebulan kerja offshore offshore in malay

Baru-baru ini seorang pengguna TikTok iaitu @riskabaker, dia seolah-olah menjawab segala tanda tanya kita selama ini dengan menunjukkan ‘rupa’ tandas yang digunakan oleh pekerja perempuan.

@riskabakerAla2 toilet atas sungai kat kampung tu. Ladies yg minat offshore tu sanggup ke x? 😆 jgn tahan2 ye, nnt kena batu karang! Haha♬ Funny Song – Cavendish Music


Difahamkan, tandas tersebut adalah sama seperti yang dikongsikan oleh para ‘offshore’ lelaki.

“Ala-ala toilet atas sungai kat kampung tu, ladies yang minat offshore sanggup ke tak? Jangan tahan-tahan ye, nanti kena batu karang! Haha” tulisnya di ruangan kapsyen.

Berikut merupakan video yang tular di laman TikTok:

Ketika artikel ini ditulis, video tersbeut telah meraih 1.6M tontonan, 124.1K tanda suka, 4813 komen dan 2314 perkongsian di applikasi TikTok.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen teruja melihat realiti tandas pekerja offshore di tengah laut.

Tidak cukup dengan itu, bahagian komen juga dibanjiri dengan komen-komen yang lucu termasuklah ‘owner’ video yang berseloroh mengatakan dia tidak akan bermain ktelefon bimbit sewaktu membuang ‘hajat’.

BACA JUGA : Ini rupanya 10 punca rakyat Malaysia rela membujang

Wow! Ini senarai gaji 30 Syarikat Awam di Malaysia, berjuta sebulan

Pemuda ini dedah cara bayar PTPTN lebih jimat dan berbaloi