Gempar!!! Dipaksa kahwin, gadis nekad terjun papan iklan

Kalau dipaksa makan makanan yang tak suka pun ada yang sakiit hati, inikan pula dipaksa kahwin. Tambahan, yang dipaksa kahwin pula remaja perempuan di bawah umur. Kesian anak..

Di New Delhi, seorang remaja perempuan bertindak memanjat sebuah papan iklan di jalan raya kerana enggen mengahwiini lelaki pilihan keluarganya. Difahamkan remaja perempuan tersebut sudah pun ada kekasih hatinya. Memetik daripada laporan media tempatan, kejadian tersebut berlaku di bandar Pardesipura, Indore, baru-baru ini.

Gambar yang dikongsi oleh agensi berita India, ANI diatas tular di media sosial menunjukkan gadis berkenaan duduk di atas papan iklan sambil bercakap di telefon. Poliis sedaya upaya memujuk remaja perempuan tersebut untuk turun namun tidak berjaya.

Tindakan terakhir ialah meminta teman lelakinya datang ke tempat kejadian untuk memvjuk remaja tersebut turun. Apabila ditanya, remaja perempuan itu menjelaskan ibunya meminta dia berkahwin dengan seorang lelaki pilihan keluarga. Bagaimanapun, dia engg4n menerima lelaki tersebut dan nekad hanya menerima teman lelakinya sahaja sebagai pasangan hidup.

Nasib baik teman lelakinya datang pujuk untuk turun.. kalau tidak entah apa pula jadi kepadanya.

Sumber:https://www.satkobaviral.com/2020/11/15/gadis-bawah-umur-panjat-papan-iklan-tak-nak-kahwin-paksa/