Guna tema pemujaan syaitan, majlis harijadi anak jadi sasaran kecaman netizen

Guna tema pemujaan syaitan, majlis harijadi anak jadi sasaran kecaman netizen. Seorang ibu di Mexico menjadi sasaran kecaman netizen kerana mengadakan majlis hari lahir anaknya yang berusia setahun bertemakan unsur syaitan, lapor portal berita MailOnline semalam.

Janeth Zapata berkongsikan rakaman video di laman TikTok yang memaparkan anaknya, Lilith menyambut hari lahir dengan memakai gaun berwarna hitam.

Video tersebut menunjukkan dekorasi majlis berkenaan yang mendapat kecaman netizen.

Sambutan yang diadakan pada Julai lepas itu menggunakan dekorasi berwarna hitam dan merah jambu yang dikaitkan dengan pemujaan syaitan.

“Khabar angin mengatakan bahawa saya memakai baju paling cantik pada hari lahir saya,” demikian menurut keterangan pada klip video tersebut.

Guna tema pemujaan syaitan, majlis harijadi anak jadi sasaran kecaman netizen

Dalam beberapa gambar, Lilith dilihat bergambar bersama logo pentagram yang dikaitkan dengan pemujaan syaitan serta dipercayai digunakan dalam upacara ‘persembahan untuk syaitan’.

Kek kanak-kanak itu turut mempunyai lambang serupa di samping kek cawan dihiasi logo sama.

Netizen yang menonton video tersebut mempertikai tindakan Janeth yang menggunakan hiasan bertemakan syaitan.

Seorang pengguna turut menyoal sama ada ia merupakan sambutan hari lahir bersifat kerohanian, manakala seorang lagi mendakwa bahawa ia merupakan satu bentuk ‘persembahan untuk syaitan’.

BACA:

Tular gambar Nuha dan Naufal atas pelamin cetus persoalan

Bersusun kereta ‘jem’ kerana perbuatan pemandu ni, netizen pulak naik geram

Youtuber temui kereta mewah bernilai RM5.1 juta tersadai di bengkel terbengkalai