Hangat!!! Fida tolak lamaran, wang besar

Dugaan darah manis bakal pengantin, itulah yang boleh dikata mengenai pelakon dan usahawan, Rafidah Ibrahim atau lebih dikenali Fida, 35, sejak mendedahkan perancangan perkahwinannya, tidak lama lagi.

Fida menerusi perkongsian di Instagram memaklumkan seorang lelaki menghantar mesej peribadi (DM) kepadanya mengajak berkahwin serta menawarkan jumlah wang yang besar.

 

Menolak dengan cara baik, Fida memohon maaf kepada lelaki itu dengan mengakui dia sudah bertemu pilihan hati sendiri dan tidak memerlukan tawaran berkenaan.

“Maaf, saya dah ada imam pilihan saya sendiri. Alhamdulillah dan terima kasih di atas niat suci awak itu. Saya dah ada pilihan hati saya, Insya-Allah.

“Sebelum salah faham, biar saya jelaskan sudah beberapa kali jadi macam ini, sampai ada yang nak cari famili. Bila dah ‘accept’ di DM, rupanya jadi panjang lebar,” katanya.

Menurut Fida, dengan perkongsuan dibuat itu dia kini berharap takkan ada lagi mesej sebegitu yang akan diterimanya di media sosial.

“Tak lama lagi sahaja majlis saya akan berlangsung. Insya Allah, doakan yang terbaik,” katanya.

Mengikut perancangan, Fida dan bakal pasangannya yang juga seorang ahli perniagaan dijangka akan mengadakan majlis pernikahan mereka sebelum Ramadan tahun ini.

Ketika aktif berlakon dulu, Fida pernah membintangi drama antaranya Cinta Tikar Sejadah, Epilog Syurga Cinta, Kasih Alia, Runtun Qalbu dan Setulus Janji, termasuk filem seperti Kongsi, Man Sewel Datang KL dan Adik Manja Returns.

Sumber:https://www.hmetro.com.my/rap/2021/02/674391/fida-tolak-lamaran-wang-besar