Jiran siap order KFC lepas perasan banyak makanan dihidang tak halal

Jiran siap order KFC lepas perasan banyak makanan dihidang tak halal. Tak dinafikan, mempunyai jiran yang baik juga merupakan salah satu rezeki yang perlu dihargai dalam hidup ini.

Terutamanya jika tinggal di kawasan perumahan yang mempunyai masyarakat berbilang bangsa, sikap toleransi dan bertimbang rasa sangat susah untuk ditemui sekarang namun lain pula kisah yang dikongsikan wanita ini.

Baru-baru ini, tular sebuah video di Tik Tok memaparkan seorang wanita yang mendapat makanan dari jirannya yang berbangsa Cina ini.

Perkongsiannya ini turut membuatkan ramai yang terharu melihat sikap prihatin yang ditunjukkan jirannya itu.

Menerusi video yang dikongsikan ini, wanita itu memberitahu jirannya itu ada membuat majlis bagi meraikan sambutan hari jadi anaknya.

Jiran siap order KFC lepas perasan banyak makanan dihidang tak halal

Namun dia tidak menjemput wanita itu dan keluarganya kerana makanan yang dihidangkan kepada tetamu adalah tidak halal pada majlis tersebut.

Namun apa yang membuatkan wanita itu terharu ialah jirannya siap menempah makanan segera KFC untuk keluarga wanita itu semasa majlis berlangsung.

Malah jirannya juga telah memberitahu terlebih dahulu supaya wanita itu tidak memasak pada malam tersebut kerana dia telah menempah makanan itu untuknya.

Mungkin juga jirannya itu berasa bersalah kerana tidak dapat menjemput wanita itu hadir ke majlis yang dilakukannya itu. Oleh itu, dia menggantikannya dengan KFC yang dibeli untuk dinikmati oleh wanita itu sekeluarga.

Melihatkan sikap prihatin yang ditunjukkan ini, kebanyakan netizen turut sama berasa terharu dengan situasi yang dikongsikan ini.

Video yang dimuatnaik di Tik Tok itu juga kini menerima dua juta tontonan setakat ini dan menerima reaksi positif dari netizen.

@eikinhanipah It tooks an effort to do this though and i do appreciate this. Thank youuuu Ah Kit & Family ❤️ nanti i belanja u fried mihun my mom buat yang wife u suka 😁 #satumalaysia #noracistnoproblem #kitahidupamandamai ♬ Эта любовь – Amirchik

BACA:

Syamsul Yusof tampil dengan filem Pasir Salak, kos RM20 juta

Kerana Nabila Razali kehidupan Renggo Arrow berubah

Exco Kedah disiasat SPRM kerana seleweng dana bantuan