Lelaki ini ubahsuai kereta Golf ikut kreativiti, tapi ramai yang menyampah

Lelaki ini ubahsuai kereta Golf ikut kreativiti, tapi ramai yang menyampah.

Salah satu perkara yang tidak patut anda buat pada sebuah kereta keluarga adalah dengan merendahkan suspensi ke tahap yang tidak masuk akal sehingga boleh menyusahkan diri sendiri (dan orang lain).

Seperti contoh, Volkswagen Golf yang ditampilkan dalam artikel ini.

Ubahsuai stance yang diperlihatkan ini bukan sahaja melawan hukum fizik pengendalian Golf yang kita ketahui, malah ia juga turut dibuktikan menyusahkan pemilik untuk melakukan pengisian bahan api.

Dalam satu video TikTok yang dikongsikan menerusi akaun @mkvtay, pemilik yang bernama Dante ini telah merendahkan ketinggian suspensi sehingga menyebabkan rim saiz gergasi itu mampu dimuatkan ke dalam arka roda belakang.

Lelaki ini ubahsuai kereta Golf ikut kreativiti, tapi ramai yang menyampah

Ini telah mencetuskan masalah di mana tayar belakang itu telah memakan sedikit ruang sehingga mengganggu komponen tangki bahan api Golf tersebut.

Solusinya? Membuang terus struktur yang menghubungkan corong pengisian bahan api kepada tangki, dan untuk membuat pengisian bahan api, Dante terpaksa mengangkat keretanya supaya tayar belakang boleh dibuka.

Bahan api pula hanya boleh diisi ke dalam tangki dengan menggunakan hos fleksibel dari bekas jeri, sebelum ia ditutup kembali dengan menggunakan pita pelekat.

Jika anda biasa layan video di Tiktok, terdapat cadangan yang lebih gila muncul di ruangan komen yang menyarankan pemilik mengalihkan corong pengisian bahan api ke bahagian kargo, sekaligus mengelakkan daripada terpaksa membuka tayar setiap kali mahu mengisi minyak.

Namun kami tidak sarankan anda berbuat demikian disebabkan wap petrol yang mampu meninggikan risiko kebakaran dan mendatangkan masalah kesihatan.

@mkvtay #fyp #static #carsoftiktok #foryoupage #vw #camber #volkswagen #stance #viral #cambergang #scrape #mk7 #gti #gas ♬ Me or Sum (feat. Future & Lil Baby) – Nardo Wick

BACA:

Scammer katering ‘kekasih hati’ sudah dicekup, rupanya ramai yang sudah kena

‘Saya segan nak pikul gelaran itu’, Noraniza Idris tolak gelaran Datuk

Lama ‘menghilang’, ini keadaan terkini Sidi Oraza, ramai yang terkejut