Ning Baizura jawab netizen, “Jangan kurang ajar….”

Ning Baizura jawab netizen, “Jangan kurang ajar….” Penyanyi, Ning Baizura tampil menjawab kritikan netizen berhubung persembahannya ketika menyanyikan lagu ‘Awan Yang Terpilu’ di sebuah pusat persembahan, baru-baru ini.

Jangan kurang ajar

Senang jer nak kutuk kan. Jangan kurang ajar ya! Wahai Manusia yang begelar manusia ingatlah Allah maha besar tau! Terima kasih kepada peminat yang memberi sokongan. In the light of this silly viral highlights.

Menurut Ning Baizura, pertama sekali dia ingin berterima kasih kepada para peminat kerana sentiasa memberi sokongan buat dirinya selepas video tersebut viral. Buat warganet yang mengkritik pula, Ning meminta mereka agar jangan kurang ajar dan beringat bahawa Allah maha besar. Tambah Ning, dia tidak kisah sekiranya warganet ingin membuat ‘lawak’ mengenai persembahannya itu. Ujar Ning lagi, rezekinya kian bertambah meskipun ada yang ketawa dan mengutuknya.

Dan yang nak buat lawak, teruskanlah sebab Alhamdulillah lagi viral, lagi kakak dapat banyak rezeki dan shows ya. Amin. Tak payah la nak kesian atau simpati.

Ning Baizura jawab netizen, "Jangan kurang ajar...."

Jelas Ning lagi, bukan semua orang tahu mengenai perjalanan hidup yang dilaluinya selama ini.

Mereka tidak tahu kenapa saya menyanyi macam tu. Apa perasaan saya ketika menyanyikan lagu tersebut. Hampir 80 lagu dalam 4 hari saya menyanyi tanpa henti dalam masa 2 jam setiap malam di Bobo. Peminat sebenar datang dan sokong saya. Hanya peminat yang ‘fake’ di sosial media akan kecam saya.

Di akhir posting, Ning meluahkan rasa terkejut apabila ramai orang ingin mengetahui cara nyanyian ‘Soprano’ yang dilakukan olehnya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ning Baizura (@ningdalton)

BACA:

Jawatan kosong SPA : Mohon sekarang, gaji sehingga RM5,674

Kata-kata peniaga ini buat rider Grab Food menangis, ini puncanya

13 jenis pengeluaran KWSP dibenarkan, walaupun usia masih muda