Pakai tanjak tengok Mat Kilau, trend yang menyusahkan orang lain, ini sebabnya

Pakai tanjak tengok Mat Kilau, trend yang menyusahkan orang lain, ini sebabnya.Sedia maklum, filem Mat Kilau telah mendapat sambutan yang hangat daripada para penonton dan disebabkan itu, filem ini muncul sebagai filem melayu epik dengan jumlah kutipan tertinggi semasa hari pembukaannya.

Barangkali berasa terlalu teruja untuk menonton filem yang mengetengahkan konsep pahlawan Melayu, tmemakai busana Melayu tradisional seperti memakai tanjak semasa menonton filem ini di pawagam telah menjadi trend.

Namun, siapa sangka trend memakai tanjak ini telah menjadi perdebatan orang ramai kerana merasakan ianya kurang sesuai untuk dipakai di pagawam kerana saiznya besar menghalang orang dibelakang untuk menonton.

Isu yang dibangkitkan ini telah menjadi perdebatan para netizen, dimana ada yang tidak kisah jika penonton ingin memakainnya, namun ada juga yang tidak berpuas hati kerana ia menganggu penonton untuk tonton dengan tenang.

Dalam pada itu, ada juga netizen berpendapat memakai pakaian tradisional ke pagung wayang sememangnya berlebihan.

Pakai tanjak tengok Mat Kilau, trend yang menyusahkan orang lain, ini sebabnya

Jika meninjau di ruangan komen, ramai yang memberi pandangan masing-masing mengenai trend ini. Ada berpendapat boleh memakai tanjak tersebut, namun dibuka semasa sedang menonton agar tidak menghalang pandangan orang di belakang mereka.

Sekadar info, filem Mat Kilau merupakan filem Malaysia terpantas yang meraih RM12,200,000 dalam masa 4 hari tayangan sahaja.

BACA:

Jepun pernah cadang bina bangunan setinggi 10km, ini yang terjadi

Rahsia sup sedap terbongkar, kedai ini 46 tahun tak pernah basuh periuk

Keluarga dengan pendapatan bawah RM4,210 layak mohon BSH ini