Panas !!! Bertiup kencang Spekulasi pengumuman darurat

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini mempengerusikan mesyuarat khas Kabinet di Perdana Putra di Putrajaya, dipercayai bagi membincangkan isu-isu semasa ketika portal berita pro Azmin Ali berkata isu kerajaan darurat antara pilihan yang ada.

“Isu ini menjadi agenda utama apabila perdana menteri Muhyiddin Yassin mempengerusikan mesyuarat khas dengan anggota kabinetnya hari ini,” lapor Malaysianow.

Ia diperlukan berikutan kebimbangan Muhyiddin Belanjawan 2021 yang akan dibentangkan November ini tidak akan diluluskan sekiranya sekelompok sahaja MP Umno bertindak menentangnya.

Menurut Bernama, kenderaan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dilihat memasuki perkarangan Perdana Putra pada kira-kira 8.57 pagi, bagi mempengerusikan mesyuarat yang bermula 9.30 pagi.

Beberapa kenderaan yang dinaiki menteri-menteri Kabinet juga dilihat memasuki Perdana Putra, dan sebelum memasuki perkarangan bangunan tersebut, mereka dikehendaki menjalani pemeriksaan suhu.

Antara yang kelihatan ialah Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Saifuddin Abdullah, Menteri Luar Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein, Menteri Alam Sekitar dan Air Datuk Seri Tuan Ibrahim Tuan Man dan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan Zuraida Kamaruddin.

Kenderaan yang membawa Panglima Angkatan Tentera Jen Tan Sri Affendi Buang turut dilihat memasuki Perdana Putra pada kira-kira 9 pagi.

Sekumpulan pengamal media berkumpul di laluan masuk ke Perdana Putra ekoran desas desus mengenai rombakan Kabinet akan dibuat, berikutan mesyuarat yang diadakan hari ini.

Berita penuh : https://malaysiadateline.com/muhyiddin-pengerusi-mesyuarat-khas-kerajaan-darurat-dipertimbang-lapor-media/