Pemimpin PAS yang kini tidak sama seperti sekarang dalam berjuang

Apabila ahli cuba menegur pemimpin, akhirnya amaran (warning) diberikan. Itulah yang terjadi kepada Asri Janggut yang popular suatu ketika dahulu.

Beliau memuat naik tulisannya di akaun Facebook Asri Janggut dengan menulis;-
” Bismillah… Hanya sedikit teguran kepada beberapa pemimpin Pas, saya telah mendapat warning agar berhati2 dan matang dalam tulisan… saya akan tetap istiqomah dalam perjuangan dan akan terus membantu parti saya dengan sepenuh hati..”

Tetap Istiqomah

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1015929522533754&id=792147753

Amaran yang beliau terima agar berhati-hati dalam tulisannya menjadikan beliau terus bersemangat dan istiqomah dalam menegur pemimpin.

Sebelum ini satu status yang dimuatnaik oleh beliau dengan menegur pemimpin Pas yang kini telah berjawatan, berpangkat dan mewah namun tidak berfungsi memperjuangkan rakyat dalam pengeluaran akaun KWSP.

“Bismillah…Semakin ramai pemimpin Pas sudah mendapat jawatan, hidup mereka semakin mewah,kereta mereka semakin tidak seperti dahulu lagi.
Apabila rakyat memerlukan 10k dari KWSP pemimpin Pas seolah2 langsung membisu,langsung tak fight untuk rakyat,begitu juga dengan isu masjid ditutup,mereka langsung tak fight utk Ahli Masjid, yang rakyat nampak mereka sibuk berpolitik meeting pagi,petang, malam,sepanjang covic melanda negara kita mana pergi idea idea bernas pemimpin untuk membantu rakyat, Pas sudah ada kuasa ,sudah jadi wakil kerajaan ,apa lagi alasan?”
Ikhlas daripada Ahli Pas tin milo

Pemimpin PAS yang kini tidak sama seperti sekarang dalam berjuang.