Pengurus Besar Suria FM dedah rahsia kenapa ambil Shuib

Pengurus Besar Suria FM dedah rahsia kenapa ambil Shuib. “Ini bukan episod nak membalas dendam.” Demikian kata Pengurus Besar Suria FM, Roslinda Abd Majid atau dikenali sebagai DJ Lin mengenai tanggapan yang timbul apabila Suria FM mengambil pelawak Shuib menjadi penyampai baharu stesen itu.

DJ Lin berkata, pihaknya tidak pernah memikirkan soal itu selain ia strategi untuk meningkatkan kedudukan stesen dan jumlah pendengar.

“Saya mewakili pengurusan tak ada nak fikir balas dendam. Biar orang buat kita macam mana pun, kena fikir positif. Paling penting kena jaga radio kita dengan baik, jaga kandungan kita dengan baik, jaga penyampai dengan baik, jaga kelakuan dengan baik dan dalam masa sama terus pancing lebih ramai lagi pendengar yang mungkin sebelum ini mendengarkan radio lain, pancing lagi dengar Suria FM.

“Bercakap adakah pemilihan Shuib untuk balas dendam, bagi saya tak setuju dengan kenyataan itu. Kerana bagi saya, sebagai stesen radio swasta, sudah semestinya jumlah pendengar dan ‘revenue’ sangat penting. Dua eleman ini saling berkait rapat. Memang menjadi satu kewajipan buat kami, saya dan pengurusan Suria FM.

Pengurus Besar Suria FM dedah rahsia kenapa ambil Shuib

“Jadi misi kami adalah, alang-alang kita dah bawa masuk orang kita nak menang. Itu saya punya prinsip. Dan saya percaya anak-anak buah saya di Suria FM juga punya prinsip sama,” katanya.

Dalam masa sama, DJ Lin yakin Suria FM memperbaiki kedudukan dan mampu pergi lebih jauh.

“Jadi kalau imbas pencapaian Suria FM beberapa tahun lalu, kami di kedudukan kelima dalam ranking stesen radio berbahasa Melayu. Alhamdulillah bantuan Allah dan komitmen padu semua di Suria FM, kita berjaya naik tangga keempat. Jadi, seterusnya takkan kita nak nombor empat saja.

“Kami sangat percaya, Suria FM ini kalau kena dengan caranya, bukan saja nombor tiga, tapi mungkin atas lagi boleh pergi. Saya sangat yakin. Pada masa sama kita mengatur strategi. Kita kena pastikan kita ada pemain terbaik, konten terbaik, lagu terbaik, insya-Allah kita boleh pergi. Ada rezeki atas lagi.

“Misi kami nak naikkan ‘ranking’ Suria FM. Sebab kita nak masuk ‘survey’ pada 11 September ini. Misi kami insya-Allah pada ‘servey’ hujung tahun ini kita mengharapkan dengan kemasukan Shuib juga, dengan program kami bersama, kita berjaya memintas stesen radio di atas kita dan meninggalkan jauh dia di sana,” katanya.

BACA:

Ibu tuntut pampasan RM8.2 juta setelah anak maut dilanggar Bas Universiti

Letak Singapura dalam Malaysia, FB National Geographic UK jadi lauk ‘kenduri’