Penunggang terdesak lekat nota pada motorsikal, ‘Isteri saya akan bersalin’

Penunggang terdesak lekat nota pada motorsikal, ‘Isteri saya akan bersalin’.

Tidak sabar untuk kembali ke Johor Bahru tepat pada waktu kelahiran anaknya, seorang penunggang motosikal telah mencipta cara yang agak bijak untuk menarik rakan-rakan penunggang motosikal untuk memberi laluan kepadanya.

Rabu lalu, seorang netizen memuat naik gambar di Facebook nota yang tersangkut di belakang motosikal lelaki itu , bertulis dalam bahasa Melayu: “Tolong beri laluan, isteri saya hendak bersalin”, lapor China Press.

Penunggang terdesak lekat nota pada motorsikal, 'Isteri saya akan bersalin'

Menurut China Press, lelaki itu terperangkap di Pusat Pemeriksaan Singapura, dan bergegas menuju ke hospital di Johor Bahru.

Semasa temu bual dengan penerbitan Malaysia, lelaki itu berkata isterinya pada asalnya akan bersalin pada 6 Jun.

Bagaimanapun, dia menerima panggilan daripadanya petang Rabu lalu, memberitahu dia akan bersalin.

Memandangkan ia adalah waktu puncak, lelaki itu menjelaskan rakan sekerjanya memberinya idea untuk melekatkan nota di belakang motosikalnya, yang diharapkan dapat membantunya kembali ke masa lalu.

Dan terima kasih kepada penunggang motosikal yang mesra di sekelilingnya pada hari itu, dia hanya mengambil masa 30 minit untuk melalui kastam — bukannya lebih daripada sejam.

Siaran Facebook itu pantas menjadi tular, malah mendapat komen daripada isteri lelaki itu sendiri, yang kemudiannya menulis: “Ini suami saya. Alhamdulillah dia berjaya melakukannya [dalam masanya].

Saya telah melahirkan anak kami, dia sampai [hospital] semasa saya mengalami kontraksi.”

Komennya mendapat beberapa balasan daripada netizen yang mengucapkan tahniah atas kelahiran anak perempuan mereka.

Bayi perempuan itu seberat 3.1 kg ketika dilahirkan dan merupakan anak keenam pasangan itu, lapor China Press.

Rakyat Singapura berduyun-duyun ke JB pada hujung minggu yang panjang

Sepanjang hujung minggu panjang Hari Waisak, ramai warga Singapura dilihat cuba memasuki Johor Bahru untuk percutian yang cepat.

Pengguna TikTok Garygaryocp memuat naik video TikTok yang menunjukkan apa yang berlaku di pusat pemeriksaan pada malam Jumaat.

“Seluruh Singapura memasuki Malaysia,” tulis pengguna itu.

Pihak Berkuasa Imigresen dan Pusat Pemeriksaan berkata hampir 250,000 pelancong meninggalkan Singapura ke Malaysia melalui pusat pemeriksaan Woodlands dan Tuas pada Khamis , jumlah perlepasan harian tertinggi sejak sempadan darat antara kedua-dua negara dibuka semula pada April 2022.

Dan bukan hanya pusat pemeriksaan yang mengalami kesesakan.

Pada hari Jumaat, Lianhe Zaobao melaporkan bahawa kesesakan lalu lintas di Pusat Pemeriksaan Woodlands turut menjejaskan lalu lintas di kawasan sekitar .

Sebagai contoh, sesetengah perkhidmatan bas terpaksa dilencongkan laluan mereka untuk mengelakkan kesesakan — yang mengelirukan sesetengah penumpang warga emas.

“Orang tua ini sudah biasa dengan laluan bas asal, jadi mereka bimbang mereka akan turun di perhentian yang salah [dengan lencongan], justeru mereka tidak berani untuk menaiki bas pulang,” kata seorang lelaki berusia 43 tahun. penduduk, Chen.

BACA :

[VIDEO] Kes rompakan di klinik semakin berleluasa, hampir semua bersenjata
[VIDEO] Naik Grab melebihi muatan, 6 pelajar perempuan dihalau keluar kereta
Ibu bapa bimbang dengan trend Barcode di sekolah