Pihak berkuasa terpaksa heret lelaki ke pusat kuarantin

Pihak berkuasa terpaksa heret lelaki ke pusat kuarantin. Satu rakaman video memaparkan situasi seorang lelaki sedang bergelut dengan beberapa anggota pihak berkuasa China yang memakai sut hazmat selepas dia enggan berpindah ke sebuah kemudahan kuarantin, lapor portal berita MailOnline semalam.

Lelaki itu kemudian diheret secara ganas dari sofa di rumahnya di Hangzhou, ibu kota wilayah Zhejiang di timur negara itu, ketika dia berbaring dalam selimut.

Kedua-dua anggota pihak berkuasa itu menjerit kepada lelaki berkenaan: “Pakai pelitup muka!” sambil menggesa dia memakai pelitup muka walaupun berada di dalam rumahnya sendiri dan tidak menimbulkan risiko kesihatan kepada orang lain.

Pihak berkuasa terpaksa heret lelaki ke pusat kuarantin

Dia juga berpaut di sofa dan tidak mahu diseret serta dibawa ke kemudahan kuarantin.

“Jangan tolak saya. Adakah anda gila?” soal lelaki tersebut yang tidak mahu mengikut anggota-anggota pihak berkuasa tersebut.

Bagaimanapun, kedua-dua anggota pihak berkuasa itu berjaya menarik lelaki itu bangun dari sofa dengan mereka memeluknya dan memaksanya mengalah sebelum dihantar ke pusat kurantin.

Wanita yang merakam insiden itu kemudian merayu kepada pihak berkuasa supaya tidak bertindak terlalu ganas selain bertanya sama ada mereka mempunyai masa untuk bercakap dengannya dan menahannya di rumah.

Namun, setakat ini, masih tidak diketahui di mana lelaki itu ditempatkan.

BACA:

E-visa umrah : Jemaah wajib guna imbasan biometrik

Kelantan, Terengganu alami hujan berterusan bermula 7 Disember

Hati-hati! Ayam dan mi didapati paling banyak guna logo halal palsu