PM beri jaminan tiada pilih bulu oleh Kerajaan Perpaduan Malaysia

PM beri jaminan tiada pilih bulu oleh Kerajaan Perpaduan Malaysia. Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini memberi jaminan beliau sedia bekerjasama dengan semua pihak termasuk negeri yang diketuai kerajaan pembangkang.

Beliau berkata langkah itu diterjemah menerusi lawatannya ke Kelantan, negeri pertama dikunjunginya sejak berkhidmat sebagai Perdana Menteri.

“Saya sudah beritahu sebelum ini, tugas saya sebagai Perdana Menteri adalah berusaha mentadbir dan mengurus negara dengan sebaik mungkin.

PM beri jaminan tiada pilih bulu oleh Kerajaan Perpaduan Malaysia

Soal pilihan raya rakyat yang memilih. Tanggungjawab saya selepas diberi amanah adalah mengurus dengan baik tanpa mengira negeri dan tumpuan saya soal banjir adalah di Kelantan memandangkan negeri ini banjir.

Kalau bercakap soal pelabuhan mungkin sesuai di Johor, kita ikut keutamaan,” katanya pada sidang media selepas mengadakan lawatan di Pusat Pemindahan Sementara (PPS) Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Panglima Raja, di sini hari ini.

Turut hadir Menteri Pendidikan Fadhlina Sidek, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Sabah, Sarawak dan Tugas-Tugas Khas) Datuk Armizan Mohd Ali dan Menteri Besar Kelantan Datuk Ahmad Yakob.
Mengulas lanjut, Anwar berkata beliau sedia menerima kunjungan daripada Ahmad bagi membincangkan isu pembangunan negeri ini.

“Saya beri jaminan bukan sahaja hari ini, tetapi pada masa depan sekiranya ada keperluan saya sedia menerima beliau sama ada di pejabat untuk berbincang hala tuju untuk kepentingan rakyat dan pembangunan,” katanya.

BACA:

Kelibat tak kelihatan banjir kali ini, Abang Viva akhirnya bersuara

Banjir beri rezeki lebih kepada peniaga makanan tepi jalan

“Tiada lagi suara tiga anak perempuan saya”