Ramai tersentuh lihat aksi anak kecil ini ikat tali kepada ibu bapa buta untuk tunjuk jalan

Ramai tersentuh lihat aksi anak kecil ini ikat tali kepada ibu bapa buta untuk tunjuk jalan. Biasa kita lihat ibu dan ayah yang menjaga anak-anak tambah pula yang masih kecil, tapi berbeza pula keadaannya yang berl4ku di bandar Cebu, Filipina apabila gambar-gambar seroang kanak-kanak lelaki yang masih kecil d1ikat tali di badan oleh ibu dan bapanya.

Jika dilihat pada mulanya keadaan tersebut mungkin akan kelihatan pelik namun setelah diamati dengan teliti, rupa-rupanya ibu bapa kanak-kanak berkenaan merupakan gol0ngan OKU yang mempunyai masalah penglihatan.

Lebih membuatkan ramai tersentuh, kanak-kanak berkenaan dilihat tersenyum dengan sangat comel walaupun terikat dengan kedua-dua orang tuanya yang cacat penglihatan.

Ramai tersentuh lihat aksi anak kecil ini ikat tali kepada ibu bapa buta untuk tunjuk jalan

Mendapat maklumat daripada penduduk sekitar mengatakan bahawa, anak ber4nak ini bukannya berasal dari bandar berkenaan, tetapi mereka semua menetap di kawasan gunung.

Indentiti dan juga maklumat penuh satu keluarga ini masih lagi belum dapat dikenal pasti. Walau apapun, foto-foto ini telah menyentuh per4saan dan memberikan inpirasi kepada ramai p1hak.

BACA:

Tular video lucah mirip pelakon kanak-kanak popular

95 orang Islam ditahan kerana minum arak

Pergi sekolah naik jet peribadi, murid 12 tahun jadi bualan