Rossa Sera luah rasa sayang, tapi…

Rossa Sera luah rasa sayang, tapi…Setahun berdepan dengan kemelut rumah tangga, Rossa Sera mengakui masih menyayangi suaminya iaitu pelawak Shuk Sahar.

Sera atau Rossalennah Natassiyah Asshaferah bagaimanapun berkata, dia belum terbuka hati untuk memberi peluang kedua kepada Shuk dalam tempoh terdekat ini.

“Saya tidak tahu bagaimana hendak menjelaskan mengenai hal itu kerana saya pun tidak boleh ramal apa akan jadi pada masa hadapan.

“Empat tahun saya memendam rasa. Mestilah sayang tetapi itulah hanya sebagai kawan… saya tiada perasaan lain,”

Dalam pada itu, Sera enggan mengulas lanjut apabila ditanya tentang status sebenar dirinya sama ada masih bergelar isteri Shuk atau pun sudah bercerai.

Rossa Sera luah rasa sayang, tapi...

“Maaf, saya tak boleh jawab soal itu. Membabitkan kes mahkamah juga tidak boleh. Saya minta maaf,” katanya.

Sera bagaimanapun berkata, dia tidak pernah menghalang Shuk untuk bertemu dengan anak-anak mereka malah pelawak dan bekas penyampai radio itu meraikan hari raya bersama mereka di Sabah

“Anak-anak ada dengan saya sekarang. Masa sambut hari raya di Sabah, Shuk ada datang ke sana. Saya tidak pernah menghadkan kebebasan hubungannya dengan anak-anak.

“Sekarang Shuk berada di Pulau Pinang menguruskan perniagaan, manakala saya pula di Kuala Lumpur.

“Sekiranya dia ada urusan di Kuala Lumpur, dia akan jumpa anak-anak. Saya tiada masalah jika melibatkan anak-anak,” jelasnya.

Pasangan itu mendirikan rumah tangga pada 2015 dan dikurniakan dua cahaya mata iaitu Nur Qurratu Ain, 5 dan Nur Assyifatu Aimi, 2 tahun.

BACA:

Tun M bakal bertanding PRU15, kembali jadi calon PM?

Tarikh bayaran BKM tambahan RM500, jom semak

Buat hal lagi, aksi anak Azhar Sulaiman buat netizen ‘naik angin’