’Takpe kot ludah atas pentas janji tak pukul bini, beruk pun tak pukul isteri’, Awie pula diminta sedar diri..

’Takpe kot ludah atas pentas janji tak pukul bini, beruk pun tak pukul isteri’, Awie pula diminta sedar diri.. Tular sejak minggu lalu mengenai kisah penyanyi terkemuka, Noh Hujan didakwa telah meludah peminat di sebuah konsert yang diadakan baru-baru ini.

Meskipun insiden telah dinafikan oleh Noh, namun perkara tersebut turut diperkatakan oleh beberapa selebriti seperti Awie yang mengkritik tindakan penyanyi itu di atas pentas.

Kata Awie, artis atau penyanyi tidak sepatutnya ‘menunjuk-nunjuk’ masalah peribadi mereka ketika membuat persembahan apatah lagi mendatangkan rasa tidak selesa kepada peminat.

’Takpe kot ludah atas pentas janji tak pukul bini, beruk pun tak pukul isteri’, Awie pula diminta sedar diri..

Namun begitu, kenyataan Awie itu telah mengundang kritikan daripada sesetengah netizen yang dilihat telah mengungkit kisah rumah tangga vokalis kumpulan Wings itu pada suatu ketika dahulu.

Awie noh hujan

Tak peduli dia nak ludah atas pentas atau kokak burung gagak, asalkan tak kena audience. Ni kau pun beruk, sampai lebam-lebam wife, ada hati nak panggil orang lain beruk.
Menjengah ke ruangan komen, netizen tampil memberikan respon yang pelbagai terhadap kenyataan individu itu.

Ada yang bersetuju namun ada juga yang merasakan kes Awie yang didakwa memukul isterinya dahulu adalah satu perkara peribadi yang tak patut dibandingkan dengan kes Noh meludah di atas pentas.

Sorang pukul wife, sorang lagi curang, samala beruk.
Terdahulu, Awie ada mengeluarkan kenyataan tindakan Noh meludah di atas pentas tidak ubah seperti beruk dan tidak melambangkan jiwa seorang ‘rockers’.

BACA:

Westlife pula datang ke Malaysia, adakan konsert

Pelawak terjun dari pentas tak disambut penonton, ini rupanya sebab tidak disambut penonton..

Rakyat Malaysia yang berada di perantauan, ini cara daftar undi pos menjelang PRU15