TPM Zahid cadang dekati pengundi dengan kaedah digital untuk PRN

TPM Zahid cadang dekati pengundi dengan kaedah digital untuk PRN

Keserasian jentera parti, pembahagian kerusi serta kaedah komunikasi dengan pengundi adalah antara perkara yang perlu diteliti oleh Umno dan Barisan Nasional (BN) bersama rakan politiknya dalam Kerajaan Perpaduan bagi menghadapi pilihan raya di enam negeri.

Presiden Umno yang juga Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata sebagai contoh, kaedah konvensional untuk mendekati pengundi seperti kempen bersemuka tidak lagi boleh dijadikan keutamaan.

“Kita mesti berubah kepada penggunaan sistem digital, bukan lagi analog… kalau kita tidak berubah maka kita akan terus berada di kepompong lama.

“Tetapi saya yakin apabila kita terpukul dengan keputusan Pilihan Raya Umum ke-15, kita akan berubah dan kita telah mula berubah. Saya beritahu Ketua Wanita, Pemuda dan Puteri supaya kita belajar daripada kesilapan parti lain juga,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika menjadi tetamu program bual bicara Umno Memilih 2022-2026: Inilah Rumah Kita menerusi siaran langsung Facebook NRChannelTV semalam.

Program bual bicara itu diadakan sempena pelancaran wajah baharu NRChannelTV iaitu saluran televisyen dalam talian yang dirasmikan oleh Ahmad Zahid.

Ahmad Zahid berkata walaupun saluran konvensional juga penting, orang ramai mula memilih untuk terus mengikuti dan menonton kandungan televisyen dalam talian dan perkara itu tidak dapat dielak kerana ia satu gelombang yang mungkin turut berubah pada masa akan datang.

“Syabas dan tahniah kepada NRchannelTV sempena perasmian studio baharu mereka. Saya mengharapkan jumlah penontonnya bertambah, tentu sekali kerana kandungannya berbeza daripada mana-mana saluran televisyen yang lain,” katanya kepada pemberita.

NRChannelTV ialah saluran alternatif media sosial yang bermula pada Disember 2020 dengan melaporkan isu terkini berkaitan dunia politik dan perniagaan.

BACA JUGA:

Keracunan makanan di Gunung Gelemat, Kakitangan Perhilitan maut

Program Hospital Pelancongan Perubatan Perdana dilancarkan untuk transformasi ekosistem penjagaan kesihatan Malaysia

Remaja cedera sewaktu menangkap ikan, hidung tertusuk anak panah