‘Tunggang agama level apa ni?’, tawar servis urus bangkai kucing ikut cara Islam dengan harga RM3,800

Tunggang agama level apa ni? Sekarang ni ada satu pendedahan tentang operasi sebuah syarikat yang menawarkan khidmat pengebumian haiwan peliharaan.

Syarikat ini bagaimanapun telah menerima kecaman ramai kerana dituduh cuba menunggang agama. Siap ada pakej lagi nak kebumi cara macam mana ikut kaedah Islam katanya.

'Tunggang agama level apa ni?', tawar servis urus bangkai kucing ikut cara Islam dengan harga RM3,800

Perkara ini didedahkan di Twitter dan perkhidmatan ini menyediakan tapak kubur seluar 60×90 (2×3 kaki), servis menanam, batu nisan dan sijil mati. Dah macam manusia pula kau buat erk.

Pekej premium mencecah harga RM3,800..

Melihat senarai harga mereka, perkhidmatan menguruskan bangkai haiwan ini bermula RM2,100 hingga RM3,800 untuk pakej premium.

Caj itu turut lengkap dengan kafan, doa dan tapak kubur untuk haiwan peliharaan. Pakek premium pula ada tambahan servis iaitu bacaan doa, majlis pengebumian, mandi jenazah, botol untuk bulu, gambar kenangan, patung tanah 3D dan video kenangan.

kucing

Difahamkan lagi, syarikat ini dipunyai oleh bukan Muslim, jadi tak mustahillah mereka kurang faham dan terjebak dengan benda karus seperti ini.

BACA :

Kenapa kucing ‘Oyen’ istimewa, rupanya ada kajian sudah dijalankan pada 1982 dulu selama 10 tahun
Kisah Oyen tumpang lori sayur ke Singapura tapi ‘tak lepas’ di sempadan
Kereta rentung hanya kerana sebatang besi, ‘Wang RM6,000 diamanahkan bayar hutang arwah rakan jadi abu’