Ustaz Dusuki kalah pemilihan, gagal jadi YDP Pas Shah Alam

Telah berlangsung Mesyuarat Agung PAS kawasan-kawasan di seluruh Malaysia.

Mesyuarat Agung PAS Shah Alam antara yang menjadi tumpuan apabila penyandang YDP, Ustaz Dusuki Abd Rani difahamkan telah tewas kepada Dr. Mohd Fuad Salleh yang merupakan Timbalan Pesuruhjaya 3 PAS Selangor.

Dusuki antara calon yang disebut-sebut bakal bertanding di Shah Alam di atas faktor populariti beliau kepada orang-orang melayu di Shah Alam.

Pada PRU14 yang lalu, Dusuki tewas kepada calon PKR, Najwan Halimi dalam Pertembungan 3 penjuru selain Barisan Nasional di DUN Kota Anggerik yang menyaksikan Najwan Halimi mendapat majoriti 17,004 undi.

Dusuki Abd Rani semasa diumumkan sebagai calon PAS bagi DUN Kota Anggerik 2018

Pertembungan geng ulamak dan golongan profesional berterusan yang mana satu ketika dahulu ada ura-ura kepimpinan ulamak hendak digantikan oleh golongan profesional. Golongan ulamak melainkan peranan dalam memastikan PAS terus ditadbir oleh golongan ulamak.

Gerakan pencatur Geng Langgau President Lebai Haji Hadi telah tewas satu persatu. Bermula dari Osetad Takiri mawar ku sawit kini giliran Osetad Thorsuki the lightning pulak gagal menyakinkan jemaah sendiri untuk dapat undi jadi YDP Shah Alam.

Gambau penghias posting tiado kena mengena yang hidup atau pong yang telah Syahid.

Al-Fatihah….

Sumber :