[VIDEO] Dicabar rakan terjun dalam laut, remaja mati dibaham jerung

Dicabar rakan terjun dalam laut, remaja mati dibaham jerung.

Cameron Robbins , seorang graduan sekolah menengah berusia 18 tahun baru-baru ini dari Baton Rouge, Louisiana, pergi ke kapal pelayaran Blackbeard’s Revenge di Bahamas pada 24 Mei sambil meraikan tamat pengajian bersama rakan-rakan.

Saksi mendakwa Robbins melompat ke laut kerana berani kira-kira 11:30 malam Sekarang, pakar jerung Kevin McMurray, yang menguruskan laman web bernama TrackingSharks.com, telah melangkah ke hadapan untuk menjelaskan bagaimana Robbins mati jika puncanya memang jerung.

Dicabar rakan terjun dalam laut, remaja mati dibaham jerung

Rakaman video viral telah tersebar sejak kejadian itu berlaku, menunjukkan Robbins pergi ke laut dan penonton menjerit kepada remaja itu untuk “merebut pelampung” yang dilemparkan seseorang ke dalam air, tetapi dia kelihatan berenang menjauhi pelampung, menyebabkan beberapa penonton menyangka dia berenang menjauhi seekor jerung .

@_kimbra_ ⚠️TRIGGER WARNING ⚠️ Cameron Robbins, 18, was dared to jump off the cruise ship he was on. he disappeared into the water and has yet to be found. They called off the search today 5/28/22 prayers to his family, friends, classmates, and all who are affected. #batonrouge #cruiseship #cameronrobbins ♬ original sound – Kímbra

Pakar jerung menganalisis rakaman kabur remaja itu di dalam air.

McMurray menyemak klip video tular dan rakaman video menghantui yang menunjukkan Robbins hilang ke dalam air gelap dan kabur putih yang boleh menjadi jerung.

“Pada permulaannya, ia kelihatan seperti ada jerung atau sesuatu. Dia berada di dalam air, dan di sebelah kiri, anda boleh melihatnya,” katanya, menurut US Sun.

Pakar jerung itu menyatakan bahawa “selalunya ada kemungkinan” serangan jerung berlaku di lautan, khususnya jerung harimau, lapor akhbar itu.

Pakar jerung itu telah menawarkan analisis bagaimana kanak-kanak berusia 18 tahun itu mungkin mati.

“Jadi analisis saya, apa yang saya fikir berlaku ialah, dia masuk ke dalam air dan dia berenang-renang, jerung, atas sebab tertentu, atau apa sahaja – saya tidak pasti mengatakan ia adalah jerung, tetapi ia kelihatan seperti sama seperti jerung — pada dasarnya ia datang dan muncul dan ada bunyi kehidupan di sebelah kanannya,” kata McMurray, menurut Sun.

“Jadi dia melihat apa sahaja yang timbul dari air, dan bukannya berenang ke arah cincin kehidupan dia berpusing pada ketika itu. Saya rasa semua percikan yang kita lihat hanyalah dia cuba melarikan diri daripada apa sahaja.”

Raymond King, komodor Angkatan Pertahanan Diraja Bahamas, juga dilaporkan berkata air di kawasan di mana Robbins hilang adalah “benar-benar dipenuhi ikan hiu ,” lapor New York Post , yang sesetengah pihak telah membuat spekulasi menyokong teori jerung berada di dalam air dengan remaja itu.

Bercakap dengan ibu tentang perkara ibu. Dan buat duit dengan melakukannya.

Pakar jerung itu menambah bahawa jika Robbins mati dalam serangan jerung, ia akan membuat pengesanan dia atau jenazahnya hampir mustahil.

Dia menjelaskan bahawa satu gigitan jerung sudah cukup pendedahan bahawa Robbins boleh mati hanya dengan itu.

Atau jika dia tidak kemudiannya tenggelam akibat luka atau kecederaan, maka dia mungkin telah dimakan sepenuhnya, menurut Matahari .

“Tekaan saya ialah jika sesuatu seperti itu berlaku, mungkin satu gigitan atau sesuatu seperti itu, kemungkinan besar, sekali lagi anda tidak boleh mengatakan kerana apa-apa mungkin, tetapi pendedahan mungkin akan menjadi apa yang saya fikir akan berlaku dan dia mungkin telah melakukannya . mati kerana itu.

Sama ada dia karam atau jerung memakan tubuhnya, itu mungkin. Terdapat banyak jerung harimau di sana, dan mereka akan mengais.”

Pakar itu juga menyatakan serangan atau gigitan jerung akan menjadikannya sangat tidak mungkin untuk menemui Robbins.

“Memulihkan tubuh Robbins hampir mustahil . Sesuatu seperti itu, anda bercakap tentang kawasan carian besar-besaran dengan arus dan semua itu,” jelasnya, menurut Sun.

Orang ramai skeptikal dengan teori ‘jerung’.

Pembaca artikel Post itu ragu-ragu tentang beberapa maklumat yang mengelilingi cerita itu, termasuk teori bahawa dia mati oleh jerung dan bukannya diseret arus.

Seorang pembaca menunjukkan bahawa sepatutnya ada jeritan yang boleh dikenal pasti jika Robbins diserang oleh jerung. “Ini sangat mengerikan, tetapi tidakkah seseorang mendengar dia menjerit jika dia diserang oleh jerung?” komen orang itu.

“Atau mungkin muziknya terlalu kuat di atas bot? Sungguh mimpi ngeri baginya dan keluarganya. Saya tidak dapat bayangkan kesedihannya.”

Pembaca lain menunjukkan bahawa hanya satu video nampaknya beredar. “Adakah orang lain merasa aneh bahawa hanya ada satu video ini? Dalam dunia di mana semua orang sentiasa mengambil video, saya terkejut tidak ada video daripada orang lain di atas bot,” tulis orang itu.

“Tekanan rakan sebaya…berani…kemudian tragedi…dan sama sekali tidak perlu…..sangat menyedihkan…takziah kepada keluarga!” orang lain mencelah.

Seorang lagi pengulas mencadangkan rakan sebaya remaja itu harus bertanggungjawab. “SETIAP remaja yang mendorongnya melompat ke laut harus bertanggungjawab.

Tekanan rakan sebaya mereka akan membuatkan dia berasa perlu untuk membuktikan dirinya, dalam minda remaja. Keputusan bodoh di sekeliling,” komen orang itu.

BACA :

‘Budak dulu bangga beli barang mahal dengan harga murah, budak sekarang bangga beli barang murah dengan harga yang mahal’
‘Jika belum kaya, pastikan kita nampak kaya’
Pekerja terpaksa teruskan operasi, ‘Bos dah lari, kami terpaksa turunkan harga menu untuk cover gaji tertunggak’