[VIDEO] Mak nyah nikahi bekas pengkid, ‘Memang saya rasa malu untuk tidur bersama’

Pasangan mak nyah dan pengkid akhirnya kembali kepada fitrah, sebelum selamat disatukan sebagai suami isteri dalam sebuah majlis pernikahan yang berlangsung di Ulu Remis di Kluang, Johor pada 15 Julai lalu.

Menurut laporan, Adam, 40, mengakui gementar sehingga menyebut lima kali lafaz sebelum bergelar suami kepada Nurazearah Fateha atau Yan, 22.

Mak nyah nikahi bekas pengkid, 'Memang saya rasa malu untuk tidur bersama'

Selamat nikahi bekas pengkid

@therealdannyqaseh Kami husband n wife.. Alhamdulillah #fyp #truelove #love #wedding #bigday #DannyYanQaseh @anyooo🐢 @q @dannyqaseh1 ♬ Muhasabah Cinta – Lia Syila

Bercerita lanjut, Adam atau mesra dipanggil Danny berkata, dia menyerahkan mas kahwin sebentuk cincin emas kepada isteri namun merahsiakan jumlah wang hantaran.

“Sepatutnya segala urusan dilakukan sekurang-kurangnya tiga bulan. Tapi saya dan Yan baru je kenal lima hari terus nak kahwin, jadi masa memang singkat.
“Tapi saya bersyukur setelah lebih kurang sebulan setengah berkenalan dan melakukan persiapan, kami berdua akhirnya disatukan juga.
“Saya dan Yan sangat lega dengan ketentuan Allah ini apabila majlis perkahwinan berlangsung dengan baik,” katanya.

@therealdannyqaseh miss u #fypシ #fyp ♬ Bahagiaku Sederhana – Jamik Jams & Feat Rangga & Ayena Prowind

Usahawan bisnes salun rambut di Ampang, Selangor itu berkata, mereka berdepan pelbagai cabaran dalam melakukan persiapan apatah lagi terlalu awal mengumumkan pernikahan di media sosial.

“Kedua-dua belah keluarga sebelum ini memang terkejut besar apabila kami beritahu nak berkahwin. Walaupun pada mulanya saya sendiri tak pasti, tapi semua itu rahsia Allah.

“Siapa sangka selama ni memang saya tak ada niat nak kahwin tapi Allah jentik hati supaya memiliki kehidupan lebih sempurna dengan alam berumah tangga.

“Bagi kami berdua sebenarnya keputusan untuk disatukan ini sudah cukup menunjukkan cinta sejati kami yang sebenar,” ujarnya menafikan ia adalah konten semata-mata.

@therealdannyqaseh terima kasih @anyooo🐢 #love #fypシ #fyp ♬ Bahagiaku Sederhana – Jamik Jams & Feat Rangga & Ayena Prowind

Berkongsi mengenai fasa rumah tangga, Danny berkata mereka masih dalam proses menyesuaikan diri selain bersyukur dapat menunaikan solat jemaah bersama isteri tersayang.

Tambah Danny lagi, dia berharap hubungan halal itu menjadi bukti berhubung keinginnanya untuk berubah ke arah lebih baik berbanding sebelum ini.

@therealdannyqaseh Terima kasih cinta @anyooo🐢 @q @therealdannyqaseh2 #truelove #fyp #love ♬ Bahagiaku Sederhana – Jamik Jams & Feat Rangga & Ayena Prowind

“Kami menginginkan satu kehidupan normal sebagai suami isteri. Saya kini menjadi seorang yang lebih kepada lelaki dan Yan pun sama… banyak berubah menjadi lebih wanita.

“Jadi saya tak faham juga macam mana boleh timbulnya tuduhan mengatakan saya cuba buat publisiti murahan sedangkan saya bukan berniaga online yang kena buat marketing. Saya kongsikan kehidupan saja.

“Sejujurnya memang rasa malu untuk tidur bersama sebab ini pertama kali tidur dengan wanita yang saya cintai. Tapi saya rasa selesa dengan Yan… orang yang berkahwin akan fahamlah,” tambahnya.

BACA :

‘Untuk pertama kali saya mengamuk, saya naik hantu bila suami sebelahkan mak dia and nak naik tangan kat saya’
Dengan bermodalkan RM6, pemuda kenyang setahun makan coklat
Lelaki OKU jual nasi 8 bungkus sehari untuk sara 3 anak