[VIDEO] Yuran tadika anak RM1.3 juta, hadiah untuk cikgu RM32k, ‘Resit wajib tayang’

Yuran tadika anak RM1.3 juta, hadiah untuk cikgu RM32k, ‘Resit wajib tayang’.

Satu perkongsian daripada seorang wanita baru-baru ini telah mencuri perhatian warga maya apabila dia dilihat telah menghantar anak lelakinya ke sebuah sekolah antarabangsa di ibu kota.

Apa yang menjadi perbualan netizen adalah apabila wanita itu mendedahkan bahawa yuran tadika anaknya itu mencecah sehingga RM1.3 juta.

Yuran tadika anak RM1.3 juta, hadiah untuk cikgu RM32k, 'Resit wajib tayang'

Tidak dinafikan, sekolah antarabangsa sememangnya menyediakan pelbagai fasiliti dan pembelajaran serta persekitaran yang lebih lengkap dan selesa, sesuai dengan yuran yang ditawarkan bagi setiap kemasukan pelajar.

@farahwen Pertama kali berpisah dengan anak sulung. Semoga Allah permudahkan semuanya buat anakku. #fyp #internationalschool ♬ UP – INNA

Terbaru, wanita itu sekali lagi mengundang perhatian apabila dia menghadiahkan guru anaknya itu dengan barang mewah bernilai RM32,000 sempena majlis perpisahan.

Difahamkan, hadiah berupa rantai emas diberikan kepada guru kesayangan anaknya sebagai tanda saguhati sepanjang mendidik dan mengajar si kecilnya di sekolah.

Perkongsian tersebut ternyata telah meraih perhatian orang ramai dan ada juga yang ‘cemburu’ melihat hadiah yang diterima guru tersebut.

Resit wajib tunjuk, RM32k tu macam RM32 je bagi dia..

Seronoknya, nak tukar kerjaya lah nak jadi cikgu di International School.

Malah, ada yang berseloroh dengan mengatakan kesanggupan mereka untuk menjadi cikgu kepada anak wanita itu.

Dalam pada itu, ramai juga yang berdoa dan menyimpan impian untuk menjadi kaya bagi menyediakan keperluan pendidikan yang terbaik untuk anak-anak mereka.

BACA :

[VIDIEO] Ibu bapa guna alat pemegang botol susu, bayi ‘tewas’ tersedak susu
Gelagat abang-Abang berkumpul teruja lihat adik baru lahir, ‘Kalau adik perempuan habis la calon suami’
Guard hanya bungkus makan dengan RM5, ‘Diaorang gaji RM1500, RM1400 hantar kat kampung’