Wajah baru X70 jadi bualan ramai

Wajah baru X70 jadi bualan ramai. Bentuk Proton X70 versi baharu tular di media sosial, garang habis nampak.Selepas 6 tahun dijual, Geely Boyue generasi semasa, yang diberi nama kod NL3, akhirnya akan dikeluarkan tidak lama lagi, kerana gambar pengintip model berasaskan CMA yang serba baharu telah muncul. Model baharu ini diberi nama kod FX11.

Sama seperti keldai pra-pengeluaran Geely yang lain pada masa lalu , unit khusus ini diliputi dalam jumlah penyamaran yang banyak, walaupun dengan beberapa bahagian yang boleh dilihat. Mari selami.

Perkara pertama dahulu, Geely Boyue serba baharu boleh menjadi lebih mewah berbanding sebelum ini, seperti yang dibayangkan oleh bit krom yang kini meluas untuk menutup cebisan cermin sisi yang dipasang di pintu.

Bercakap mengenai cermin sisi, Geely telah meletakkan semula cermin sisi ke pangkal tiang A, mungkin untuk memberi pemandu penglihatan yang lebih baik berbanding sebelum ini.

Dan tidak seperti Geely Boyue yang keluar, nampaknya model serba baharu itu akan mendapat petua muffler tersembunyi, seperti yang ditunjukkan dalam gambar intipan yang menggambarkan bahagian bawah SUV itu.

Wajah baru X70 jadi bualan ramai

Konfigurasi suspensi belakang berbilang pautan nampaknya telah dibawa alih dari model terdahulu juga. Tiada kejutan di sana, kerana Geely Boyue yang serba baharu dijangka dibangunkan pada seni bina CMA modular.

Bagi penjana kuasa, enjin 1.8 liter 4 silinder bertarikh turbo berkemungkinan besar akan memberi laluan kepada unit yang lebih baharu. Mengenai enjin yang mana Geely akan dimuatkan ke dalam Boyue serba baharu, itu masih menjadi tanda tanya buat masa ini, tetapi syarikat yang berpangkalan di Hangzhou itu mempunyai rangkaian enjin 1.5 dan 2.0 liter yang boleh digunakan, sama ada daripadanya boleh menemui jalan mereka. ke dalam SUV ini.

Kita juga boleh menjangkakan varian hibrid ringan (MHEV) dan hibrid pemalam (PHEV) bagi Boyue serba baharu selepas model itu diperkenalkan.

Bagaimana dengan Malaysia?

Memandangkan Proton X70 Malaysia berasaskan Geely Boyue, ia hanya menunggu masa sebelum Proton X70 generasi kedua ditawarkan di Malaysia.

Proton X70 generasi semasa hanya memulakan pengeluaran di Malaysia di kilang Tanjung Malim pada akhir 2019, sebelum dilancarkan pada Februari 2020, sejurus sebelum PKP/PKPB mendatangkan malapetaka pada unjuran syarikat.

Pengeluaran CKD Proton X70 bermula pada 2019

Kini, kami menjangkakan Proton X70 generasi semasa akan bertahan sekurang-kurangnya 5 tahun lagi, yang juga bermakna kami boleh melangkau Boyue serba baharu dan sebaliknya menerima versi facelift, mungkin menjelang 2025.

BACA:

Pulau Pinang kembali berpesta durian

BSN MyHome/i : Cara mohon untuk Skim Pembiayaan Rumah Pertama

Jalin hubungan dengan bapa sendiri, kini sudah miliki 2 anak