Wanita berniqab buat ‘Live’ dengan suara menggoda dan manja jadi trend, ‘Siapa tegur kena ‘block’

Wanita berniqab buat ‘Live’ dengan suara menggoda dan manja jadi trend, ‘Siapa tegur kena ‘block’.

Apa dah jadi ni? Undang-undang agama negara kita tak boleh ambil apa-apa tindakan ke dengan manusia macam ni?

Kandungan TikTok yang dihasilkan orang Malaysia sudah semakin baik sejak beberapa tahun ni tapi sekarang muncul pula orang yang mula merosakkannya. Sekarang timbul pula isu wanita berniqab.

Wanita berniqab buat ‘Live’ dengan suara menggoda dan manja jadi trend, 'Siapa tegur kena ‘block’

Kalau korang perasan, sekarang macam dah jadi trend buat live TikTok tengah pagi buta lepas tu tunjuk aset semata-mata nak dapat gift.

Terbaru, serorang pengguna TikTok niqabis melenting kerana tak boleh terima teguran daripada orang ramai. Rata-rata melihat dirinya telah merosakkan pakaian baik, tidak beradab dan seperti hilang perasaan malu.

Nak kata cari makan dekat TikTok? Tak nampak gaya macam nak cari makan, tapi nampak gaya nak menggedik saja. Kena tegur sikit, mulalah meroyan, melenting.

Berdasarkan rakaman tersebut, wanita niqabis itu menyelar individu yang menegurnya dan berkata terpulang kepadanya untuk menggedik atau tidak.

Aku punya live aku galak ke aku gedik ke itu masalah aku bukan masalah hang. Hang lek-lek sudah la. – Kata wanita niqabis.

Makin ramai wanita buat live TikTok tergedik-gedik untuk dapatkan views dan gift..

Wanita ini kemudian melakukan teguran melalui Facebook tentang sikap segelintir TikTokers niqabis. Katanya, dia pernah menegur seorang niqabis yang membuat live disaksikan ramai lelaki namun tiba-tiba telah disekat oleh wanita tersebut.

BACA :

Suami beri nafkah RM100 sebulan, ‘Saya menyesal sebenarnya nikahi isteri yang kufur nikmat’
Ini 5 ulama yang pernah dipenjara oleh pemerintah yang zaIim
Pelik budak 7 tahun duduk sebelah tapi tangannya ‘di bawah meja’ kawan, ‘Kecik lagi dah pandai’