Zizan kena tegur dengan polis sebab ini… Rupanya tak boleh buat…

Zizan kena tegur dengan polis sebab ini… Rupanya tak boleh buat…Pelakon dan pelawak, Zizan Razak mendedahkan antara cab4ran terbesar ketika membawa watak Kopral Hafiq, di dalam filem Juang adalah untuk menjaga etika ketika memakai seragam poIis.

Menurut Zizan, dia juga tidak boleh bertind4k semb4rangan agar tidak mence’markan repu’tasi badan beruniform tersebut.

Saya juga kena tahu cara berbahasa dan adab ketika memakai unif’orm ini. Ia merupakan satu tanggu’ngjawab. Cara pemakaian pun kena jaga. Topi yang saya pakai itu tak boleh terlalu tinggi atau rendah.

“Pemakaian unif0rm polis juga merupakan satu cab4ran buat diri saya kerana ia mempunyai banyak pant4ng lar4ng. Saya tak boleh buat kel4kar atau salah cakap. Kena ada tatate’rtib yang kita harus diikut.

“Ketua polis pun turun juga masa penggambaran filem ini sebab ada orang berkongsi gambar saya yang memakai t0pi dengan cara yang salah. Team wardr0be juga kena ambil tahu pasal etlka pemakaian ini,” katanya kepada MH.

Jelas Zizan lagi, dia juga mengambil pendekatan untuk kurangkan bercakap mengenai perkara yang tidak perlu sepanjang melak0nkan filem ini.

“Saya juga tak boleh sewenang-wenangnya buat lawak ketika pakai unlform dan saya bimb4ng kalau saya tak boleh kawal diri saya.

“Jadi, saya kekal fokus, berdiri tegak dan kurang berborak dengan orang sekeliling,” ujarnya lagi.

Zizan kena tegur dengan polis sebab ini... Rupanya tak boleh buat...

Aktor berusia 38 tahun berkata sedemikian ketika ditemui di majlis tayangan gala filem, Juang baru-baru ini.

Membawakan watak sebagai seorang anggota polis, Zizan berharap agar semua pihak dapat menerima lakonannya itu meskipun namanya sudah sinonim dengan watak-watak yang kelakar.

“Sebenarnya memang agar sukar tapi saya serahkan kepada orang luar untuk menilai. Disebabkan dunia k0medi, masyarakat sudah merasa dekat dengan saya. Mungkin sebab saya selalu hiburkan mereka.

“Tapi bila di luar, saya tidaklah sentiasa kelakar. Kadang-kadang bila saya nak sampaikan sesuatu yang serlus, orang jadi susah nak percaya.

“Namun, inilah harga yang harus saya bayar sebab saya dah sinonim dengan dunia komedi. Mungkin disebabkan kejayaan lawak saya, mereka rasa saya sebegitu.

“Tapi tak salah pun rasanya kalau saya berlakon karya-karya serlus seperti ini untuk orang luar tahu yang saya juga mampu.

“Meskipun kehadiran saya di dalam industri ini diatas tiket Raja Lawak, tapi sebelum itu saya aktif dalam dunia teater. Saya juga idamkan sesuatu yang saya buat dahulu.

“Jadi, orang luar kena bezakan genre cerita yang mereka tonton. Saya tak mahu mereka h4mpa bila tongok saya berlakon watak serlus,” akhirinya.

Terdahulu, filem Juang yang diarahkan oleh lima sutradara tersoh0r tanah air bakal ditayang di pawagam seluruh negara bermula 8 September ini.

Filem yang mengetengahkan mengenai peng0rbanan para petugas barisan hadapan sewaktu krlsis pndemik Covld-19 ini turut menampilkan pelakon-pelakon seperti Janna Nick, Zul Ariffin, Sangeeta dan ramai lagi.

BACA:

Aliff Syukri mohon sokongan orang ramai masuk Juara Lagu, “Saya ada suara sedap”

Si ibu terpaksa berhutang Ah Long demi majlis kahwin, anak selamba pergi bulan madu