Wanita kongsi video anak perempuan ‘melekat’ di dinding ketika tonton TV

SEORANG wanita dari Pulau Pingtan di wilayah Fujian di China terkejut apabila mendapati tabiat menarik anak perempuannya menonton TV sambil berpaut pada dinding ruang tamu mereka.

Ibu menemui bakat rahsia anak perempuannya yang berusia 8 tahun semasa menyemak rakaman keselamatan ruang tamu mereka, kemudian memuat naik video itu ke saluran Douyinnya pada 9 Julai.

Wanita kongsi video anak perempuan 'melekat' di dinding ketika tonton TV

Rakaman keselamatan menunjukkan anak perempuannya secara senyap-senyap memanjat dinding dengan menekan tangan, kaki dan kakinya ke satu sudut ruang tamu mereka.

Seorang lagi yang boleh dilihat dalam video itu nampaknya tidak menyedari apa yang berlaku di belakangnya semasa mereka menonton TV.

https://youtube.com/shorts/nkQiW7cp1iY?feature=share

Ibu itu berkata dia tidak menyedari bakat anak perempuannya sehingga dia menyemak rakaman itu, mengakui bahawa anak perempuannya kadangkala boleh menjadi seorang yang berani, menurut South China Morning Post .

Dalam video susulan , ibu mempamerkan bakat anak perempuannya secara dekat apabila ibunya memanjat ke siling dengan teliti menggunakan tangan dan kakinya.

Menurut ibunya, bandar pantai tempat mereka tinggal mempunyai iklim lembap , menjadikan gadis itu lebih “melekit”. Seorang pengguna media sosial China juga dilaporkan menyatakan bahawa dinding berjubin ruang tamu mungkin menawarkan lebih cengkaman untuk gadis itu.

Apa yang orang perkatakan: Sesetengah pengguna media sosial China membandingkan gadis itu dengan superhero buku komik Marvel “Spider-Girl,” dengan seorang pengguna menulis, “Periksa sama ada gadis anda mempunyai gigitan labah-labah padanya. Jika ya, anda harus membuat pakaian itu.”

BACA :

‘MAE adalah apps paling tak guna buat masa ni’
‘Saya dah merasa betapa pendeknya waktu bersama anak-anak’
‘Jika belum kaya, pastikan kita nampak kaya’